Algemeen
Lenk is een ideale wintersportbestemming. Er is echt van alles te doen. De laatste jaren hebben de wintersport gebieden in Lenk en omgeving  fors geïnvesteerd in haar liftennetwerk en besneeuwing waardoor het nu ronduit modern te noemen is. En dit alles binnen 7½ uur rijden van de Nederlandse grens, zonder dat u een bergpas over moet.

skien
Lenk Adelboden
Binnen slechts 5 autominuten of met de gratis skibus bereikt u de liften die u brengen in het sneeuwzekere skigebied van Adelboden-Lenk. U kunt uw auto gratis parkeren op de grote parkeerplaats bij de liften. De skiregio Adelboden-Lenk hoort met 56 skivoorzieningen en een pistenet van 170 kilometer tot de grootste winterbestemmingen van Zwitserland. Te midden van de aantrekkelijke bergwereld vindt u van december tot april brede carvingpistes en snowboardparken maar ook veeleisende afda- lingen. Er zijn permanente racebanen en tijds- metingen aanwezig. Dit skigebied heeft ook veel sneeuwbars en bergrestaurants voor een gezellige après-ski.

Klik hier voor een overzichtskaart van het gebied.
Voor de actuele sneeuwhoogtes klikt u hier

Zweisimmen Gstaad
Vanaf Chalet Drei Tannen heeft u nog een ander groot skigebied tot uw beschikking. Binnen 15 autominuten staat u op de gratis parkeerplaats in St. Stephan. Van hieruit heeft u directe aansluiting op het skigebied van Zweisimmen Gstaad (250 km aan afdalingen). In dit gebied skiën kinderen tot 9 jaar gratis! Wilt u een indruk van dit ski-mekka? Klik dan hier.

langlaufen
Het weidse dal maakt het Simmental tot een grandioze langlaufervaring. 42 kilometer afwisselende en uitstekend geprepareerde loipen. Naast Chalet Drei Tannen stapt u zo op de mooiste loipes van het Simmental. Wilt u de hoogte in, dan kunt u op 1800 meter hoogte een stevige ronde maken. Deze loipe is zeer geschikt voor de maanden maart en april.