gezinnen
Lenk is bij uitstek een vakantiebestemming voor families. Hier is echt gedacht aan de kinderen. Om te beginnen heeft Lenk een mooi openbaar zwembad met binnen- en buitenbad. Beide baden beschikken over een apart kindergedeelte. Bij het buitenbad is een grote ligweide. En wat te denken van een bezichtiging van een echte Zwitserse kaasmakerij? Of een ritje met een stoomtreintje of oude postwagen voor de allerkleinsten? Ook is bij haast ieder restaurant wel een speelplek voor kinderen te vinden.

Daarnaast zijn er in het hoogseizoen speciale kinderweken met activiteiten voor alle leeftijden. Informeer hiernaar bij het VVV in Lenk.

Een leuk uitstapje is tevens een fietstocht door het dal van Lenk naar Zweisimmen. Je gaat over brede fietspaden, smalle straatjes of langs rivier Simme. Onderweg stop je op een van de picknick-plaatsen voor een lunch of kleine barbecue. Ben je moe, dan pak je de trein terug (Montreux-Oberland-Bahn).

Klimpark
Voor de iets oudere jeugd is er het klimpark (seilpark) in Zweisimmen. Hier zijn 5 parcoursen uitgezet in verschillende moeilijkheidsgraden. Twee van de parcoursen zijn toegankelijk voor kinderen vanaf 1.20 m. Kleinere kinderen die nog niet mogen klimmen, kunnen zich vermaken in de speeltuin.

wandelen
Lenk is een waar wandelparadijs. Van eenvoudige wandelingen in het vlakke dal tot meerdaagse gletsjertochten. Veel wandelpaden zijn ook toegankelijk voor de kinderwagen. Bij het VVV in Lenk zijn alle mogelijke beschrijvingen te verkrijgen.


mountainbike
Het Alpengebied is bij uitstek geschikt voor mountainbikers. Er zijn routes met een verschillende moeilijkheidsgraad. Ook zijn er diverse GPS-routes beschikbaar. Hier kunt u de Bikekart Simmental downloaden zodat u een indruk krijgt van de vele mogelijkheden in Lenk en omgeving.

In Lenk zijn meerdere sportzaken waar u een goede mountainbike kunt huren. Ongetwijfeld krijgt u hier ook informatie over de meest mooie of inspannende routes.

Bent u meer liefhebber van fietsen op het asfalt, dan biedt de omgeving ook veel mogelijkheden. Op de Jaunpass, de Col du Pillon of Col de Mosses waant u zich een wielrenner in de Ronde van Zwitserland. Al deze cols liggen binnen een bereik van 50 kilometer.

golfen
In Gstaad kun je golfen op één van de mooiste 18-holes banen van de Alpen. De golfbaan van Gstaad-Saanenland ligt op 1400 meter hoogte en ver van het verkeer, midden in het betoverende berglandschap van het Berner Oberland. De baan is zorgvuldig in haar omgeving geïntegreerd. De zon en het milde klimaat maken het golfen op deze baan zeer aantrekkelijk. De baan is voor alle geïnteresseerden toegankelijk en gedurende het seizoen worden ook cursussen aangeboden. Het seizoen loopt medio mei tot eind oktober.
Heeft u zin om iets te drinken of te eten, in het clubhuis kunt u genieten van een van de gerechten bereid door een topkok.